вторник, 3 март 2015 г.

За прошката...





снимка - интернет



„Прошката е не само важна. Прошката е най-важна. Защото е проявление на любовта.”


~

 „Всеки човек бърка! Но за съжаление, малко хора отдават значение на собствените си грешки и са способни да се поставят на чуждото място, за да простят. Прошката е свързана с егото, а мнозина не желаят да го потъпкват. Прощават най-силните и духовно извисени личности!”


~

„Прошката е жизненоважна. Най-важната. Най-трудното нещо е да си простиш сам, но и най-необходимото.” 

~

„Без прошката сме загубени.”

~

„Това е най-важното нещо изобщо за човека. Ако не можем да прощаваме, ще сме без душа.”


~

 „Ако приемем, че има грешка, значи има и прошка. Винаги прощавам на себе си! А на другите не мога да простя техните грешки, защото те не са към мен. Нека си простят те!

Грешки не прощавам, няма как
не за мен са твоите уроци!
Обикни се и опитай пак
и ще ходим по тревата боси!”


~

„Прошката е акт на  извисяване и промяна на мирогледа спрямо този на другия човек, когато е поискана и дадена искрено.”


~

„Прошката... Най-важното нещо в живота... И най-трудното... Докато не простиш на всички и на всичко, преди всичко на себе си, няма спокойствие за Духа и Душата... Направих го преди 7 години... Сега се чувствам лека, свободна, необременена... Сякаш имам крилете, които ми липсваха преди... Благодаря и прощавам винаги... Колкото и да ми е трудно понякога...” 


~

„Прошката изчиства натрупаната горчилка и ми позволява да продължа напред.”


~

„Прошката трябва да е истинска и дадена с чисто сърце. Това прави хората по–добри и по-емпатични.”


~

„За мен, най-важната прошка е да можеш да простиш на себе си. Когато сме в пълна хармония с нас самите, не можем да нараним ближните си.”
~

„Едно нещо, колкото и да тежи, не е в нашите възможности да го променим. Прошката, времето лекуват стари рани. За мен сега е важно настоящето. Каквито и грешки да сме правили, колкото и да ни тежи, настоящето е единственната възможност да променим последствията от миналото, да градим нашите желания. Имаме силата за промяна единствено в настоящия момент.”


~
„Без прошка човек не е разбрал нищо! Ако не можеш да простиш - нямаш любов, а нямаш ли любов -  всичко друго да имаш, си оставаш бедняк.”


~

„Прошката е важна за всеки живот, включително и за моя. Грешка-Прошка! Всички грешим и е хубаво да си прощаваме. Така измиваме лошото в нас, смаляваме егото си и отново изгрява Любовта!”

~

„Едно от най-важните неща! Прошката е лично освобождение. Както казва моят любим автор – Робърт Антон Уилсън – в едно от неговите „контактьорства” някакъв извънземен учител му казал простичко: „Прощавай и бъди щастлив!”.  Не „прощавай и ще отидеш в Рая” и подобни абстракции – а съвсем целенасочено и ясно. Ако не можеш да простиш – никому другиму не вредиш, освен на себе си. Ти избираш да живееш с тази тежест! Ако простиш – ти се освобождаваш от нея – сам себе си. И си щастлив.”



1 коментар: