сряда, 17 октомври 2018 г.

Цвети Радойчева споделя...Артистичното ми име е Цвети Радойчева. Таланта и гласа си съм наследила от моята майка. Била съм само на 3-годишна възраст, когато именно тя ме завежда за първи път на детски конкурс по повод първи юни. Там Богдан Томов ми връчва първа награда и забелязва моите певчески и артистични заложби. Така открих, че музиката и сцената са моето призвание и че овациите на публиката ми доставят несравнимо удоволствие. Във времето се явявах на много конкурси и ги печелех. Когато бях на 7 години чух реклама по радиото за конкурс за хористи в хор „Добри Христов”. Явих се и ме избраха. Дълги години пях класическа музика, което помогна много за моето музикално развитие. След това животът ме срещна с доц. Алис Боварян и тя ме провокира да кандидатствам в музикалната академия, като ме оцени като изключително конкурентоспособна. Така и стана, приеха ме и сега вече съм дипломирана певица. През 2008 г. подписах продуцентско-мениджърски договор с музикалната компания „Поп Коре”. Кремена и Тодор Димитрови направиха за мен няколко авторски песни и видеоклипове - "Не се обръщай", "Ти", " Бял сатен", "Дъжд от звезди". След прекратяване на договора ми с тях, през 2012 г. продуцирах сама баладата "Вземи ми всичко". Тя е по музика и текст на моя колега Лазар Кисьов. Прекрасна песен, която изпях с много чувство. След това продуцирах "Бъди до мен", "Дай ми любов" (изцяло авторска, по моя музика и текст), а през 2016 г. издадох песента "This is love" по музика на Вели Чаушев. През същата 2016 г. се появи на бял свят моята първородна дъщеря Ванеса, която направи живота ми още по-смислен, вдъхновяващ и прекрасен.Кои бяха най-хубавите моменти или периоди в твоя живот досега?

Най-хубавият период от живота ми е именно сега... Аз принципно съм човек, който живее в настоящето и цени миговете с любимите си хора. А сега имам само любими хора около мен и две-годишна принцеса Ванеса, която прави моя живот много по-смислен, емоционален и пъстър отпреди.


А кое е най-трудното нещо, което си преживявала?

Не възприемам нищо като трудност в живота си. Независимо какво ми се изпречва на пътя, просто се мобилизирам и се справям. Може би именно поради тази нагласа, с която възприемам трудностите, на практика нямам трудни периоди.


В какво вярваш?

Вярвам в себе си и в най-любимите си хора!
Вярвам в Бог и в своите възможности! Вярвам, че всеки сам кове съдбата си, а Бог само му помага.


За какво мечтаеш?

Мечтая за един по-добър свят, свят, в който да срещам все по-малко злоба, завист и лицемерие! Надявам се да срещам повече себеподобни, сродни души, хора с дълбока емоционалност и красива душевност.


Има ли нещо важно, за което не ти достига времето?

Когато имам желание, намирам време за всичко!


Важна ли е прошката в твоя живот?

Да, аз прощавам, когато ми поискат прошка и се разкаят. Иначе, не.


Повече в миналото, в настоящето или в бъдещето живееш сега?

Аз живея само сега. Миналото е минало, бъдещето е неопределено... имаме само сегашния момент.


Харесваш ли нашето време?

Времето е такова, каквото всеки сам си го направи! Аз харесвам нашето време.


Има ли място и пътуване, на които държиш най-много?

Да... обичам планината... имам прекрасна вила близо до Плевен, без която не мога. Там релаксирам и се зареждам със страхотна енергия.


Обичаш ли Живота? Какво е той за теб сега? Опиши ми го с три думи.

Разбира се, че обичам живота! За мен той сега е... Музика, Ванеса, Любов!  Три в едно!


Кои са най-красивите гледки на света за теб?

Остров Лефкада... неземна гледка!


Къде се чувстваш най-добре, като „у дома”?

На сцената се чувствам като у дома си!Какво ти дава сили да продължаваш напред в трудни моменти?

Семейството ми е моята сила. Най-близките ми ми дават мотивация и сили в трудни моменти.


Кои хора са ти оказвали най-голяма подкрепа и влияние?

Най-голяма подкрепа ми е оказвала моята златна майка. Тя е човекът, който ме подкрепя и в кариерата ми, и в личния ми живот... Тя ми помага изцяло в отглеждането на Ванеса, тъй като моята кариера и професия изискват много ангажименти и пътувания. Любимият мъж до мен е и моят най-добър приятел. Винаги ме е подкрепял и е имал уважение към моята професия и всички мои желания.


Искаш ли да промениш нещо у себе си?

Не желая нищо да променям в себе си!


Намерила ли си призванието си?

Да! Истински щастлива съм, че съм намерила своето призвание в живота... В професионален план призванието ми е да съм певица и да радвам хората със своя талант и харизма, а в личен да бъда майка на принцеса Ванеса.


Страхуваш ли се от смъртта? Вярваш ли в Живота след нея?

Не се страхувам от смъртта. Всички се раждаме, живеем и умираме. Въпросът е как живеем и какво оставяме след себе си! Вярвам, че след смъртта енергията ти не се загубва и ако си бил добър човек, твоите близки усещат присъствието ти и ставаш техен ангел-хранител.


А какво те кара да се чувстваш жива?

Любовта към музиката и близките ми ме кара да се чувствам жива.Какво е за теб самотата?

Самотата е ужасяващо чувство за мен. Ако не си обграден от любими хора си самотен, а щом си самотен, си нещастен.


Какво ти дава представа за вечност?

За мен представата за вечност е връзката, която имаш с любимите си хора... обичате ли се безрезервно, значи вечно ще сте заедно... дори на онзи свят.


Какви чувства изпитваш най-често?

Най-често изпитвам щастие.
Какво е щастието за теб?

Щастието за мен е смехът на моето дете.


Опиши ми един съвършен ден...

Ставам, пия кафе, пея, прекарвам деня си със семейството си, смеем се, пеем, танцуваме...


Какъв съвет би дала на едно дете или на другите хора въобще?

Съветът ми е да бъдат себе си и да не се отказват от мечтите си!


Какво може да те разплаче?

Състрадателна съм... Прибирала съм животни от улицата и нещастните животинки много ме разчувстват.


А какво може да те накара да се усмихнеш?

Всеки мил жест ме кара да се усмихна.


Ако си представиш живота си като пъзел, доколко е подреден той? Липсват ли още парчета, за да е цял и завършен?

Имам си всичко, само си пожелавам здраве и още много възможности за моето професионално развитие.Какво цениш най-много в живота си? За какво чувстваш най-голяма благодарност?

Най-много ценя таланта и харизмата, които са ми дар от Бога. Благодална съм и ще ги използвам по възможно най-добрия начин, защото мисията ми е да правя Музика, с която да стигам до сърцата и емоциите на хората.

 /снимки - личен архив на певицата и "HiLife"/


Няма коментари:

Публикуване на коментар