неделя, 21 декември 2014 г.

Споделено от Иван Анастасов




Казвам се Иван Анастасов, на 32 години от София. В момента се занимавам предимно с музика, пея и свиря, създавам музика и текстове на песни, също свиря и пея по заведения, пиано барове, частни партита и тържества ! Една от по-особените ми дейности е, че правя серенади ! Завършил съм „Кино и тв режисура" в "Арт Колеж по екранни изкуства“ и втора специалност „Музикално оформление“, тази година се дипломирах и в НАТФИЗ със специалност „Кинознание“ . Имам пет авторски песни, два клипа, един късометражен филм зад гърба си и няколко реклами !

Страницата на Иван Анастасов във Фейсбук


Кои бяха най-хубавите моменти или периоди в твоя живот досега?
Това са моментите, в които съм правил хората щастливи с изпълненията си, когато съм пял и свирил и съм ги докосвал по някакъв начин! Чувствам се много щастлив и когато създавам музика и текстове! Много удовлетворен и радостен се почувствах и когато направих клипове на мои авторски песни със звезди от ранга на Асен Блатечки и Яна Маринова, тази година с певицата Ева! Също бях много доволен и горд, когато направих и един късометражен филм като режисьор с Николай Урумов и Биляна Петринска. Серенадите, за които ме наемат, също ме правят щастлив, защото носят радост на хората!

А кое е най-трудното нещо, което си преживявал?  
Когато станах на 30 години се случи така, че имах едновременно здравословни, социални, парични и любовни проблеми! Всичко лошо ми се стовари на куп тогава! Бях загубил себе си, чувствах се така сякаш животът ми беше загубил посока и смисъл! Добре, че имам много верни приятели, които бяха до мен тогава, и не ми позволиха да се разпадна емоционално и психически!

В какво вярваш?
Вярвам в чудеса, в себе си, в Бог, в любовта! Самият живот е едно голямо чудо ! Този свят е изобилен на красота и величие, просто трябва да изострим сетивата си за това колко прекрасно е да си жив, да виждаш, чувстваш, чуваш и усещаш този прекрасен свят!

Вярваш ли в хората? А в себе си?
Вярвам безрезервно в себе си, и в своите възможности! Знам, че когато човек впрегне своята воля, вяра и упоритост, може да сбъдне абсолютно всичко в живота си! Много хора търсят оправдание в какво ли не, за да не действат и да не опитват да се борят, но истината е, че много от тях са мързеливи, нямат воля или просто са от онези, които по цял ден говорят, завиждат и злобеят, а реално ги мързи и не правят нищо!
Аз вярвам в хората, на които си заслужава да им се вярва ! Бил съм очарован и вдъхновен от много истински хора, но естествено и аз съм си изпатил от мнозина, които са ме лъгали, използвали или предавали!

За какво мечтаеш? На какво се надяваш?
Мечтая за грандиозни и много невероятни неща! Няма да ги споделям, за да не ме помислят за фантазьор, но аз лично смятам, че ще успея да ги постигна ! Най-прекрасното нещо за мен е музиката, както и авторските ми неща да стигнат до повече хора, и най-вече да правя тези хора щастливи, именно като им давам от себе си чрез музиката и вдъхновението си!

Има ли нещо важно, за което не ти достига времето?
Винаги се намира по нещо, но се старая да се справям с всичко, и да не оставям днешната работа за утре! Аз съм доста амбициозен и организиран и се старая да върша нещата бързо и в срокове!

Важна ли е прошката в твоя живот?
Аз съм от хората, които прощават на онези, които поискат прошка, но никога не забравям както доброто, така и лошото, и винаги си имам едно на ум!

Повече в миналото, в настоящето или в бъдещето живееш сега?
Мисля, че съм се концентрирал основно в настоящето, защото именно то е утробата, от която ще се роди бъдещето!

Харесваш ли нашето време?  
Харесвам го, защото е интересно и динамично и предлага много възможности, но определено не харесвам това, че много хора са се озлобили, загубили са душите си, станали са егоистични и продажни, и са загубили светлината в сърцата си!

Има ли място и пътуване, на които държиш най-много?
Много бих искал да посетя Париж, да видя Айфеловата кула, Лувъра, да видя Бразилия и Рио Де Жанейро, карнавалите, Венеция, Рим, Барселона, Доминиканската република, Лас Вегас, Лос Анджелис, Ню Йорк, Калифорния, Бали и Бахамите!!!

Какво е животът за теб сега? Опиши ми го с три думи.
Животът за мен е предизвикателство, вдъхновение и много любов!!!

Кои са най-красивите гледки на света за теб?
Природата е пълна с тях – планини, гори, морета, острови, забележителности!

Къде се чувстваш най-добре, като „у дома” ?
Там, където срещам усмивки, топлина, приемане и ентусиазъм! Най-вече сред приятели, семейство и хора, които се радват на музиката и изпълненията ми, и на мен като на човек и личност!




Какво ти дава сили да продължаваш напред в трудни моменти?
Вярата в мен, вярата в чудеса, вярата, че всичко е възможно и постижимо, обичта на хората !!!

Искаш ли да промениш нещо у себе си?
В този момент мисля, че не! През годините промених много неща в себе си, станах по-дисциплиниран, организиран и отговорен!

Намерил ли си призванието си?
Мисля, че да! Музиката, пеенето, китарата, шоуто - мисля, че това е моят свят и моята сила, с която изразявам най-добре себе си!

Вярваш ли в Живота след Смъртта?
Вярвам, че след смъртта душата на човек започва да живее друг живот в друго тяло! Смятам, че ако човек живее в този си живот като умерен, добър и истински човек, в следващия си живот той ще бъде награден за това с една много добра карма!

А какво те кара да се чувстваш жив?
Музиката, приятелите, жените, киното, красивите мигове, хубавите гледки, добрата храна, приключенията и авантюрите!!!

От какво се страхуваш?
Толкова много неща преживях през живота си, че в момента ми се струва, че не се страхувам от нищо!!!

Какво е за теб самотата?
Самотата е нещо ужасно и потискащо, но има, разбира се, хора, които я предпочитат, и дори се чувстват удобно в нея!!!

Какво ти дава представа за вечност?
ЛЮБОВТА !!!

Какъв е смисълът на живота за теб?
В това да оставиш следа след себе си, да постигнеш страхотни неща, да правиш хората щастливи, да обичаш и да бъдеш обичан, да имаш семейство, деца и истински хора в живота си! И разбира се, да се забавляваш много по пътя на живота си! И да не забравяме, че моят живот е музика, преди всичко!!!






Кои емоции изпитваш най-често?
Страст, вдъхновение, радост, очакване на нещо хубаво!

Какво е щастието за теб? Опиши ми един съвършен ден...
Щастието е душевна и сърдечна пълнота! То е свят, в който всичките ти най-големи мечти са постигнати, и им се радваш и отдаваш с пълна сила!!!

Как би описал Любовта?
Като едно безкрайно блаженство, свят на сигурност, топлина и отдаване! За мен любовта е най-великото и висше чувство на тази Земя!

Какъв съвет би дал, според житейския си опит, на едно дете или на другите хора въобще?
Да не слушат никого, освен сърцето си и вътрешния си глас! Ако искат нещо или мечтаят за нещо, нека да се борят, да вярват, да действат и никога да не се отказват от своите цели!!!

Какво може да те разплаче?
Много неща – вълнуващ филм, трогателна случка, разказ, книга, постъпка, клип, песен!!!

А какво може да те накара да се усмихнеш?
Това, че съм жив и здрав е достатъчен повод! Като цяло веселите и позитивни хора, смешните и забавни комедии, книги, случки, лафове и други подобни!!!

Кое е доброто (думи или дело), което няма да забравиш?
Страшно много са, ще трябва да напиша цяла книга!

Ако си представиш живота си като пъзел, доколко е подреден той? Липсват ли още парчета, за да е цял и завършен?
Разбира се, че липсват още парчета, но малко по малко ги подреждам, и се надявам да създам един великолепно-вдъхновяващ пъзел!!!

Какво цениш най-много в живота си? За какво чувстваш най-голяма благодарност?
За таланта, който Бог ми е дал, за това, че съм здрав, че имам дом, семейство, чудесни приятели и интересен живот !!!



Няма коментари:

Публикуване на коментар