четвъртък, 11 юни 2015 г.

За щастието и за един съвършен ден от живота ни...







„Всеки ден е съвършен, особено ако сме готови да приемем уроците му с любов и благодарност.” 

Милка Кьосева

~

„Всеки ден е съвършен. Пух попитал Прасчо:
" Прасчо, кой ден е днес?"
"Днес" - казал Прасчо.
"О, това е любимият ми ден" - отговорил щастливо Пух.
Много е лесно да си щастлив - просто обичай.”

Йоланта Делибозова

~

„Щастието е заключено в сърцето с Любовта. Колкото повече от нея имаме способност да даваме, толкова повече сърцето се отключва и Щастието потича през нас като река.
Съвършеният ден е изпълнен от сутрин до вечер с тях - да погалиш любимите си същества сутрин, да нахраниш бездомен човек или животно, да нарисуваш любимата си картина, да легнеш на тревата в гората, да пееш, да пътуваш, да мечтаеш... мога ли да го побера като усещане само в 24 часа?! Всеки един ден е такъв, стига да му отдадеш цялото си малко, топло, пулсиращо сърце.” 

Светла Слънчева 

~

„Съвършенството е лична представа, както и тълкуването на щастието е лично усещане. Да се събудя здрава и изпълнена с творческа енергия, да видя любимите си същества усмихнати, да изпием кафето си заедно, разходки сред природата, да споделим вечерта… изобщо изживяване пълноценно на всички мигове.” 

Санвали

~

„Да се събудя сънувал прекрасен сън и той да стане реалност!” 

МО.

~

Щастието е състояние на духа - удоволствието от живота. Един съвършен ден е само в представите, но би могъл да бъде такъв в усещанията с радостта от слънчевото греене и сетива за всичко, което ти напомня, че си жив. Може би става въпрос за любов в най-широкия й смисъл.” 

Надя Луканова

~

„Да се събудя с усмивка, след като съм заспал с усмивка.” 

Даниел Ахчиев

~
„Един ден на съзерцание и по-малко причини и поводи за писане.” 

Елена Денева

~
„Тиха, прохладна утрин в планината. Къщата се издига на петдесетина метра от бреговете на голямо езеро, откъдето се носи лек дъх на влага и свежест. Ранно събуждане с първите слънчеви лъчи. Ставам тихо, защото жена ми спи и слизам на долния етаж. Правя си кафе, докато гледам пейзажа през прозореца. Излизам с димяща чаша ароматно кафе на верандата и сядам в люлеещия се стол, където бавно изпивам кафето си,  докато гледам към езерото или чета книга. След това отивам и правя закуска на дъщеря си, която се буди с усмивка и изприпква в кухнята. След нея идва жена ми. Целувам ги и закусваме заедно сред смях и закачки. После.... , както и да продължи деня, важно е началото :)   

Валентин Попов

~

„Неописуемо състояние е щастието. Няма съвършенство. Точно несъвършенството на всичко е самото съвършенство!” 

Мария Радушева

~

„Щастието е нормалното състояние на човека, в което той знае, че е на точното място, в точното време и дава най-доброто от себе си. Винаги съм се определял като щастлив човек, но трудно мога да обясня защо. Човек лесно може да бъде заразен от мракобесието, което е около него. За добър имунитет към всичко негативно, което ни заобикаля, човек трябва да се учи да бъде щастлив, да забелязва всички поводи за щастие, да не ги пропуска и винаги да е част от решението, а не част от проблема. Това не са думи на идеалист. Това е моят живот.” 

Миро Митев

~

„Древните казват: "Ако искаш да бъдеш щастлив -  бъди!" Съвършен ден е денят, в който съм написала стих, от който други са се вдъхновили, излекували, простили...” 

Лилия

~

„Съвършен ден е когато си се трудил, видял си резултата, възрадвал си се и си зарадвал и други.”
 Марий Росен

~
„Денят, който е празник за душата. Когато сърцето пее, а умът лети. А всяка следваща крачка е едно вълнуващо пътешествие по път, който води към самия теб. И си жив, и обичаш, и е прекрасно. Тоест, всеки ден.” 

Мира Дойчинова

~

Щастието е душевна и сърдечна пълнота ! То е свят, в който всичките ти най-големи мечти са постигнати, и им се радваш и отдаваш с пълна сила!!!” 

Иван Анастасов

~
„Когато приемам  живота такъв, какъвто е, без да влагам от своите личностни нюанси, тогава всеки ден е пълноценен, плюсът и минусът са в хармония и всичко е такова, каквото трябва да бъде.” 

Иван Караиванов

~

„Какво е богатство, освен да имаш
още един ден?
Изпитал съм си на гърба
драмата на битието -
хем да вървя по ръба,
хем да се радвам на гледката.” 

Славимир Генчев

~

„Отваряш очи, усмихваш се, Благодариш и дишаш дълбоко с любов, после издишаш с два пъти повече любов…” 

Красимир Ортакчиев

~
„Щастието са мигове, в които забравяш, че си тяло, а душата ти лети. В тези мигове няма мисли, няма очаквания, няма спомени. В тези мигове ти просто си.” 

Цвете То

~
„Първо, да съм свободен да правя, каквото си искам. И второ, да си оползотворя времето оптимално. А успехът на всеки един ден „не трябва да съдим по реколтата, която жънем, а по семената, които посяваме“. 

Ивайло Белев

~

„Щастието е дъх от вечността, изживян в един истински миг живот.” 

Ангелинка Бенчева

~

"Щастието не е спирка, до която стигаме, а начин на пътуване". Постарай се да пътуваш щастливо през годините.” 

Кирил Кирилов

~
„Хармония със себе си и света.” 

 Мина Карагьозова

~

„Щастие е да искаш да бъдеш човекът, който си.” 

 Жулиета Стоенчева



 

Няма коментари:

Публикуване на коментар