сряда, 30 ноември 2016 г.

Споделено от Янита Кирова - д-р Пипи






фотограф: Деница Дончева



За себе си искам приятелство и хора, на които мога да разчитам в най-трудни моменти, както и такива, на които аз мога да дам всичко, от което те имат нужда. Искам здраве и повече моменти, които да носят усмивки на лицето ми. Искам семейството ми винаги да е до мен и да е щастливо. Искам любов! :)

Казвам се Янита Кирова и съм човек на крайните емоции. Аз съм мечтател и идеалист. Аз съм зодия риби. Когато правя нещо, го правя докрай. Иначе въобще не се захващам. Имам всестранни интереси J За всички тях няма да говоря сега. Тук ще кажа само за моята най-голяма страст и това е театърът. Театърът като магия. Театърът като лекарство. Театърът като възпитание за вкус към естетиката. Театърът като начин на живот. 

Другото ми име е д-р Пипи и другата ми страст са хората. Особено хората в нужда. Аз съм актриса, мим, режисьор, танцьор , но на първо място аз съм медицински клоун. Да, точно така, медицински клоун! Заедно с моята любима партньорка д-р Куку (Ива Лапатова), посещавам детските отделения в Национална Кардиологична Болница и помагаме на децата да се чувстват по-добре в тежки за тях моменти. Помагаме и на родителите, даряваме им усмивки, подкрепа и утеха. А целият медицнкси екип ни очаква всеки път с нетърпение, защото помагаме и на тях. Започнахме от децата, но смятаме в бъдеще да правим това не само в детските отделения в болниците. Всички хоспитализирани хора, независимо от възрастта, имат нужда от усмивки, особено когато им е най-зле.

Можете да намерите нашата страничка във фейсбук Смешната лечебница на д-р Куку и д-р Пипи“.
Искам да кажа тук също така, че с д-р Куку имаме школа за пластически театър „Училище за щастие“, където преподаваме пантомима за деца. Също можете да намерите школата във фейсбук.
Или защо направо не разгледате нашия сайт www.metamorfozi.org






Кои бяха най-хубавите моменти или периоди в твоя живот досега?

Мисля, че най-хубавият момент в живота ми е бил, когато съм се родила :) Затова и много държа на моя рожден ден и за мен това е най-големият празник за всеки човек. Родена съм в прекрасно семейство, обожавам от дъното на душата си моите родители и съм им благодарна за всичко, което са правили и правят за мен!

А кое е най-трудното нещо, което си преживявала?

Няма най-трудно нещо, всичко е трудно само по себе си, но смисълът е да се бориш и да вървиш напред. Ако някой ви каже, че животът му е лесен, не му вярвайте ;) Този човек явно не го живее.

В какво вярваш?

Вярвам в усмивката, вярвам в децата и в доброто, което все още е останало някъде по света, макар и да се стопява все повече. Вярвам в истинското приятелство и в семейството си. Вярвам, че можем да направим промяна, само ако сме честни и отдадени, ако държим на принципите си и следваме целите си безотказно.

Вярваш ли в хората? А в себе си?

Вярвам в хората може би дори повече отколкото трябва. Понякога съм доста наивна. Но в себе си не вярвам толкова много. Знам, че имам много да се уча и че може би именно това недоверие ме кара да вървя напред.

За какво мечтаеш? На какво се надяваш?

Мечтая да няма лъжа!

Има ли нещо важно, за което не ти достига времето?

О, на мен никога не ми стига времето! Защото искам да направя всичко тук и сега ;)

Важна ли е прошката в твоя живот?

Разбира се, въпреки, че знам, че е много трудно да простиш.

Повече в миналото, в настоящето или в бъдещето живееш?

Мисля, че живея и в трите паралелно. Или по –скоро според настроението ми.

Обичаш ли Живота? Какво е той за теб сега?

Обичам Живота! Той е Предизвикателство!

Кои са най-красивите гледки на света за теб?

Морето! Усмивката! Двама, хванати за ръка!

Къде се чувстваш най-добре, като „у дома”?

У дома, хаха :) Да! Около близките си хора и семейството си!

Какво ти дава сили да продължаваш напред в трудни моменти?

Любовта и надеждата, че винаги всичко си идва на мястото.

Искаш ли да промениш нещо у себе си?

Разбира се, много неща искам да променя в себе си, за което се радвам, че съм такава, защото само по този начин смятам, че човек се учи, става по-добър и върви напред. Това е свързано по някакъв начин с въпросът дали вярвам в себе си ;)

Вярваш ли в Живота след смъртта?

Вярвам в преражданията. Интуитивно. Не съм чела много за това. Вярвам, че всеки един живот човек среща едни и същи хора под различно име, визия и в различна обстановка, но винаги едни и същи. Затова винаги вярвам, че и следващият живот ще бъда с любимите си хора по един или друг начин.

А какво те кара да се чувстваш жива?

Театърът, децата, любимите ми хора :)

Какво е за теб самотата?

Най-лошото нещо, което може да ми се случи. Винаги се натъжавам като видя, например, някой самотен възрастен човек на пейка в парка. Самотата е нещо, което никой не заслужава да му се случва!

Какво ти дава представа за вечност?

Да оставиш нещо след себе си. Да си творец, да си създател, да си откривател.

Търсиш ли смисъла на живота?

Да, постоянно, но когато задълбая много, спирам, защото никога не стигам до правилния отговор :) И така до следващия път.

Какви чувства изпитваш най-често?

Всякакви. Както казах аз съм зодия риби и съм силно емоционален човек. Светът на емоциите ми е много шарен. Има ги всякакви. Понякога хората ми казват, че в мен живеят няколко различни човека.

Какво е щастието за теб? Опиши ми един съвършен ден...

Със семейството ми и най-добрите ми приятели.

Какъв съвет би дала, според житейския си опит, на едно дете или на друг човек?

Никога да не се отказва, винаги да се бори, да си вярва повече (може би, защото аз не си вярвам), да живее живота си и да не му мисли толкова.

Какво може да те разплаче?

Егоизмът, безхаберието на хората, безразличието.

А какво може да те накара да се усмихнеш?

Усмивката на лицата на хората срещу мен. Бебетата също :)

Ако си представиш живота си като пъзел, доколко е подреден той? Липсват ли още парчета, за да е цял и завършен?

Мисля, че липсват доста парчета, но малко по малко започва да се нарежда. Понякога почти съм наредила някоя част и тя отново се разваля, но аз започвам отново и смятам, че един ден всичко ще дойде на мястото си!

Какво цениш най-много в живота си? За какво чувстваш най-голяма благодарност?

Сигурно се повтарям, но близките ми и семейството ми ценя най-много на този свят!





БЛАГОДАРЯ ТИ!  




Аз благодаря и желая също най-хубавото, което е за теб, да ти се случва! И винаги да имаш поводи за усмивки!