събота, 21 декември 2013 г.

Споделено от Георги Карамихайлов



Здравейте, 

Казвам се Георги Карамихайлов, зодия Скорпион с асцендент Везни. Роден и живеещ в момента във Варна, България. Свикнал съм да чувам от хората различни обръщения за името ми, но най-точно успя да го определи Лечителят и ясновидец от Свети Влас- доктор Чаушев: Оги. Това име има благозвучна вибрация. Мир и светлина на Духът му, той помагаше на толкова много хора!
Като личността Г.К. биографията ми е, че съм вече на почти 30 години, учил и говорещ чужди езици (руски, немски, английски), учил съм и италиански и испански, а световния език есперанто (преведено: Надежда) ми е мечта да го науча и да го говоря с хора от цял свят. Търсейки начин да се изразявам универсално и разбираемо за всички се насочих към изкуствата и така от 5-6 години се занимавам с фотография, както и компютърен дизайн. В момента това следвам в Свободния Университет във Варна.
7 години съм живял в Германия, които ме научиха на самостоятелност и натрупах опит в различни сфери на обществения живот: прислужвал съм на държавни приеми, броил съм пътниците в метрото, водил съм интервюта, участвал съм в телeвизионни предавания. А професионален опит успях да добия в сферата на информатиката във водещи компании като Fujitsu Siemens, Siemens, Discovery Channel (където бях стажант), RaySono и т.н.
Завърнах се преди 3-4 години в България, воден от Любовта и от търсенето на призванието си. Тогава започнах работа в една фирма за обучение на деца и интереса ми се засили в тази област, като в последствие, преди година, издадох с помоща на приятелите от издателство “Алфиола” книгата на Флавио Кабобианко - “Идвам от Слънцето” (www.Sun.Alfyola.com). Интересът ми все повече се концентрира върху образованието, защото Земята е всъщност едно училище.
 

Предната година се осъществи и друга моя мечта: да направя 2 фотографски изложби под надслов: “Човекът и Водата” (www.HumanAndWater.com) и „България-Бавария” (www.Bulgaria-Bavaria.com).
Тази година изкарах курс по медиация, което се явява продължение на моите тренировки по Айкидо. Изкуството на Мира е нещо, на което искам да се науча.
Други “щрихи” може да намерите на: www.GeorgiKaramihaylov.com

Въпросът от Катина, който явно е към мен :)  С нея се запознахме покрай медиацията и ни свързва тази красива и светла идея.

- Къде отива умът ти, когато се разсейваш?
- В пустотата.


Коя бе най-хубавата година в твоя живот досега?
Предстои, когато стана по-зрял и мъдър. Тогава ще се чувствам себе си. Тъй като съм стара душа и когато достигна и физическата възраст, отговаряща на моята духовна, ще се чувствам най-добре. Младостта ми беше много трудна, защото много философствах и търсех по-дълбок смисъл в нещата. За околните, това беше нелепо. Опитвах това, което обществото смяташе за правилно, но много често това ме изпълваше с разочарование.

А коя бе най-трудната година в живота ти?
Минаха :) Годините на илюзии и заблуди, на фалшиви “Азове”, нечестни приятели, времето на безпътица, търсене…

В какво вярваш?
Това в каквото вярвам създава живота в мен и около мен. “Сещайки” се за тази закономерност започнах да търся все по-високи идеали, както и хора, които са ги постигнали. И им се възхищавам!
Най
-високия връх, който мога да съзра на тази Земя, е Учителят на космичното Бяло Братсво Беинса Дуно, който повече от 40 години “стои” във физическо тяло и работи за повдигането на съзнанието на българския народ. 
В неговото учение намирам Светлината на Мъдростта
, Топлината на Любовта и Свободата на Истината.
От дядо ми съм възпитан да вървя
: “напред и нагоре”. Също той с житейския си пример ме учи да вярвам в доброто в хората и да помагам.
Бабаджи казва: “Няма светец без минало и няма грешник без бъдеще”.
     Друга любима моя “мантра” е от Сай Баба, който казва:  
Love All, Serve All, Help Ever, Hurt Never.
(Обичай Всички, Служи на всички, помагай винаги, не наранявай никога). На английски звучи по-добре, защото All има и значение на Всевишния, този който включва Всичко в себе си.

Вярваш ли в хората?
В Доброто в Хората! Те го носят, то е закодирано в тях. Единствено във формата на хора можем да направим такава еволюция на съзнанието. Затова трябва да изберем доброволно Пътя на Доброто.

А в себе си?
Вярвам в Бог, който е вътре в мен, който е и вътре в теб, който е всепроникващ и всеобхватен. На изток се покланят при среща и така душите си казват: “Бог в мен се покланя на Бог в теб”.
Вярваш ли в Живота след Смъртта?
Да, все пак съм Скорпион, тази тема ме интересува. Така на един от рождените си дни получих автограф от автора на “Тибетска книга на живота и смъртта” - Согиал Ринпоче.
Сега виждам колко хубав е въпросът
. Разбира се, че след Смъртта има Живот, а след Живота - Смърт, и така нататък. Това са космични процеси, които работят заедно.
Хората се плашат от смъртта
, защото не я познават и са ограничени до разбиранията за физическото тяло и за светския живот.
Можем да мислим за Смъртта просто като един праг
, като една врата от един Живот в друг.
Така например всеки път отваряйки една врата и пристъпвайки навътре излизаме от едно пространство и влизаме в друго пространство
. Всяко пространство си има свои особености.
Ако това е твърде отвлечено, ето практичен пример
. Ставаме сутрин  от сън и сме гладни, затова напускаме помощението за сън и влизаме в кухнята, където има всякакви пособия за приготвяне на храна, а и самата храна. А после пък ако решим да се изкъпем, трябва да напуснем пространството на кухнята, защото то не ни дава тези възможности и отиваме в друго пространство - това на банята.
Така
, че ние хората постоянно “умираме”, но не го осъзнаваме.
А и нашата планета Земя е просто една такава “стая”, и има и други такива
. В бъдеще хората ще започнат да ги проучват и да живеят и на други планети.
Трансформация. Превръщане на едно нещо от едно състояние в друго, където то вече е друго “нещо”. Ето едно клипче за превръщането на гъсеницата в пеперуда.
За какво мечтаеш? На какво се надяваш? 
За Мир, Любов и разбирателство между хората. Надявам се хората да си поставят високи идеали: хубави, светли, възвишени и да работят за постигането им. Надявам се това, което Учителят е оставил за българския народ да се разпространи и сред другите народи и да заживеем в Епохата на Водолея…
Мечтая да срещна сродната си душа. Чакам я. Чакам я да дойде. Такива срещи са много редки и са свързани с някаква извънредна мисия. А времената са такива.
Пък и нашата среща ще ни промени много
. Както и ние се променяме, за да се познаем. Ето един хубав филм: delfiom.com/?p=1345

За колко време напред мислиш?
Много напред….
Понякога дори и за Вечността
, където няма време.
Има ли нещо важно, за което не ти достига времето?
     Преди имаше повече неща за които си давах такова извинение. Сега се опитвам да намирам време за тези неща, които считам, че са важни.
Има ли нещо, заради което би искал да можеш да върнеш времето назад?
Ех
, това време. Времето е илюзия :)
Истината е
, че съществуват причинно-следствени връзки. Ето какво мисля  + графика:
delfiom.com/?p=1376

Миналото, настоящето или бъдещето е най-важно за теб в момента?
Той, въпросът, подсказва отговора :) В момента най-важно е настоящето. За в бъдеще е най-важно бъдещето, и в миналото е най-важно миналото :)
От миналото можем да се учим
, за бъдещето да градим планове, а в настоящето да живеем.
Ако можеше да избираш в коя епоха би живял?
Космическа :)
Има ли място, където непременно искаш да отидеш?
На Алфиола
.


Обичаш ли Живота?
Да!
Какво е за теб той сега? Опиши ми го с три думи.
Учене, Мир, Любов.
Кои са най-красивите гледки или неща на света за теб?
Опитвам се да видя красивото във всяко нещо
. “Красотата е в погледа на наблюдаващия”. Най-красивата гледка е дълбоко вътре в нас.
Какво те уморява?
Липсата на Любов.
А какво те зарежда?
    Любовта.
Къде се чувстваш най-добре?
На Рила
.
Какво ти дава усещането, че си „у дома”?
Моят дом е Любовта.
Какво ти дава сили да продължаваш напред в трудни моменти?
Знанието
, че през този път са минали и други, дори и най-възвишените същества са минали през нашите човешки трудности.
Знанието
, че някъде там има нещо светло, красиво и необятно, и че то е постижимо.
Има и три
магични думи за да се предпазва човек от прекомерна радост и прекомерна скръб:
“И това ще мине
.
Кой човек или кои хора са ти оказвали най-голяма подкрепа или влияние в живота ти?
Майка ми  Миглена, която ме е родила, отгледала и възпитала с и в Любов. С нея имахме духовна връзка. Мир и светлина на душата й.
Тя ме научи да подбирам книгите
, да ги ценя и получих от нея прекрасно културно и духовно богатство, което все още “обработвам”.
Моят “Голям Баща”
(от немски Grossvater) - дядо ми Георги, на когото съм кръстен. Когато съм се раждал, всички други са имали претенции какво име да даде майка ми на бебето… Само той е замълчал и се е грижил за нас. Това продължи и през целия му живот. Човек, отдаден на другите, с добро сърце и винаги готов да помага.

Радвам се
, че все още е жив и здрав и ми помага в живота! Ние с него живеем мирно в къщи и успяваме да правим взаимни компромиси в името на съвместното ни хармонично съжителство.
От баба ми
, която наскоро почина и е зодия Везни, съм получил също много Любов и подкрепа, стремеж към красотата и чистотата. И отгоре пак помага :-)
Баща ми също ми е помагал, за да се справя с физическата страна на живота
, за което съм му благодарен.
Приятелите от “Алфиола” с подкрепата си ми дават Светлина в Пътя и от Христо и Галя Маджарови съм видял каква е Любовта между сродни души… То е нещо прекрасно
!
Доктор Чаушев
, Лечител и Ясновидец от Свети Влас, който ми даде името Оги… и не само.
Моята сродна душа… тя ме промени
. Но това ще й го разкажа лично :-) 
Много хора са ми помагали и ми помагат, за което им благодаря!
Страхуваш ли се от Смъртта?
Обичам Живота.
 А от самотата?
Човек е сам само в безлюбието и глупостта си :-)
Какво те кара да се чувстваш жив?
Любовта.
Какво ти дава представа за вечност?
Съвършенството.
Кои емоции играят най-голяма роля в живота ти и изпитваш най-често?
Хмм, те се сменят. Но да кажем, че са положителните :-)
Какво е щастието за теб?
Да си лек, да си свободен, пълен с енергия, да бликаш като чист планински извор, да обичаш и да бъдеш обичан, да си полезен за издигането на другите…
Какъв съвет би дал, според житейския си опит, на едно дете или на другите хора въобще?
Да имат висок идеал!
На възрастните - да бъдат като деца - любознателни
, чисти и непринудени.
На децата - да учат и да прилагат знанията си в помощ на другите
.
Какво може да те разплаче?
Лук :-)
А какво може да те накара да се усмихнеш?
Искрена усмивка :-)
Ако си представиш живота си като пъзел, доколко е подреден той вече? Липсват ли още парчета, за да е цял и завършен?
Вече писах за сродната душа…
Какво считаш за свое най-голямо лично постижение в живота си дотук?
Че се насочих да променям себе си, а не света :-)
Какво цениш най-много в живота си? За какво чувстваш най-голяма благодарност?
Възможността да живея в България, да срещна толкова интересни хора в това преходно време. Преходно е, защото “преоткриваме” духовната стойност на живота. Изгрява нова раса -шестата раса, раса на Любовта. Да сме живи и здрави да видим тези промени!
     Благодарен съм за Живота, като Цяло.

Няма коментари:

Публикуване на коментар